Back to Projects

V&A East Collection and Research Centre, Here East, London

  • Construction
  • ClientThe V&A
  • Value£26,500,000
  • Duration86 weeks
  • Architect Bond Bryan Architects
V&A East Collection and Research Centre, Here East, London

Redevelopment of former Olympic Broadcasting studios located at Here East into a vibrant, modern collections and research centre for the V&A designed by world-renowned architects Diller Scofidio + Renfro.

The new 16,000sqm world-class facility provides museum gallery space, flexible exhibition and performance space, workshops and education spaces, WCs, a café and welcome area, collection storage areas, conditioned collection storage rooms, alongside back of house spaces including offices, conservation studios and technical workshops.

The centre will be a purpose-built home for 250,000 objects, 350,000 library books and an additional 1,000 archives from the V&A’s collection of fashion, textiles, furniture, theatre and performance, metalwork, ceramics, glass, sculpture, digital, architecture, paintings and product design.

Visitors will be invited on behind-the-scenes journeys that uncover the V&A’s collection and reveal why objects are collected, how they are cared for, conserved and researched, and how they can help make sense of our past, present and future through a series of displays and public programmes.

Design concept by Diller Scofidio + Renfro

1. Internal render view of a flexible display space in the new V&A collection and research centre at Here East, designed by Diller Scofidio + Renfro © Diller Scofidio + Renfro, 2018
2. Internal render view of the central public collection hall in the new V&A collection and research centre at Here East, designed by Diller Scofidio + Renfro © Diller Scofidio + Renfro, 2018
3. Internal render view of the new V&A collection and research centre at Here East, designed by Diller Scofidio + Renfro. Render shows how a marquetry ceiling from the now-destroyed Altamira Palace near Toledo, Spain, c.1490, will be installed as a real architectural element within the centre © Diller Scofidio + Renfro, 2018

Would you like to discuss a project?

Contact