Back to Projects

The Portal, Irvine

  • Construction
  • ClientNorth Ayrshire Council
  • Value£18,000,000
  • Duration82 weeks
  • D&B Partner LA Architects
The Portal, Irvine

Construction of a new leisure centre with an entrance foyer, reception, café, pool, main hall, studios, changing at ground floor level, spectator viewing area mezzanine level and a fitness suite and associated changing at first floor level.

The new leisure centre includes a 25m x 6 lane swimming pool, teaching / warm up pool with changing facilities and spectator seating, 6 court multi-use sports hall, community hall facilities, fitness suite and multi-use studios, café; tourist information, genealogy, local and family history, a venue for wedding ceremonies, civic functions, artists in residence, exhibitions and performances.

The project included the restoration / refurbishment of the existing Grade B Listed Town House and the relocation and refurbishment of a war memorial.

The restoration, alteration and refurbishment of the existing Grade B Listed Town House two storey building (with Clock Tower) provides cultural and leisure facilities that are complimentary to the new leisure centre.

Traditional methods were used like lime harling, stonemasonry, lath and plaster, slate tiling, gold leafing as well as bespoke joinery and carpentry.

Awards

Considerate Constructors Scheme 2017 National Site Award Silver for The Portal, Irvine

Considerate Constructors Scheme 2016 National Site Award Bronze for The Portal, Irvine

Would you like to discuss a project?

Contact