The Bayes Centre, University of Edinburgh

Gallery
the-bayes-centre-banner-image-2.jpg
Client University of Edinburgh
Value £25,000,000
Duration 86 weeks
Architect Bennetts Associates

The flagship Bayes Centre is situated on a historic site with world heritage status and consists of six floors around an atrium. It has an occupancy of more than 600 experts and a gross internal floor area of approximately 101,181sqft. The site is bounded on two sides by existing University of Edinburgh buildings. The scope of works therefore required connecting the new building to the existing one. This included the removal, adjustment and reinstatement of external cladding and minor alterations within the existing building. Finishing off an urban block, the Bayes Centre and neighboring hubs frame a public courtyard, all of which are clad in a mix of natural stone and marble-aggregate polished concrete. The Bayes Centre accommodates a wide range of spaces to support open plan working and a number of state-of-the-art data technology labs.


More Related Projects

For more information please Contact us
Download a brochure Corporate