Back to Projects

The Portal, Irvine

  • Construction
  • ClientNorth Ayrshire Council
  • Value£18,000,000
  • Duration82 weeks
  • D&B Partner LA Architects
The Portal, Irvine

Construction of a new leisure centre with an entrance foyer, reception, café, pool, main hall, studios, changing at ground floor level, spectator viewing area mezzanine level, and a fitness suite and associated changing at first floor level.

The new leisure centre includes a 25m six-lane swimming pool, teaching / warm up pool with changing facilities and spectator seating, six court multi-use sports hall, community hall facilities, fitness suite and multi-use studios, café, tourist information, genealogy, local and family history, a venue for wedding ceremonies, civic functions, artists in residence, exhibitions and performances.

Works also included restoration / refurbishment of the existing Grade B Listed Town House which provides cultural and leisure facilities that are complimentary to the new leisure centre, and the relocation and refurbishment of a war memorial.

Traditional methods were used like lime harling, stonemasonry, lath and plaster, slate tiling, gold leafing, as well as bespoke joinery and carpentry.

Awards

Considerate Constructors Scheme 2017 National Site Award Silver for The Portal, Irvine

Considerate Constructors Scheme 2016 National Site Award Bronze for The Portal, Irvine

Would you like to discuss a project?

Contact