Back to Projects

The Bayes Centre, University of Edinburgh

  • Construction
  • ClientUniversity of Edinburgh
  • Value£25,000,000
  • Duration86 weeks
  • Architect Bennetts Associates
The Bayes Centre, University of Edinburgh

The flagship Bayes Centre is situated on a historic site with world heritage status and consists of six floors around an atrium.

It has an occupancy of more than six hundred experts and a gross internal floor area of approximately 101,181sqft.

The site is bounded on two sides by existing University of Edinburgh buildings. The scope of works therefore required connecting the new building to the existing one. This included the removal, adjustment, and reinstatement of external cladding and minor alterations within the existing building.

Finishing off an urban block, the Bayes Centre and neighboring hubs frame a public courtyard, all of which are clad in a mix of natural stone and marble-aggregate polished concrete.

The Bayes Centre accommodates a wide range of spaces to support open plan working and a number of state-of-the-art data technology labs.

Would you like to discuss a project?

Contact